Venezia Oscura

Go to previous pageBACK

VENEZIA OSCURA

ROMAN NOIR

GUIDO EEKHAUT

Een kat-en-muisspel in het schemerige decor van het obscure naoorlogse Venetië. Signora Barth, zoals ze haar in het hotel kennen, is vanuit Londen naar deze stad gevlucht om aan haar man en zijn familie te ontkomen. Ontrouw, bedreigingen, zelfs een aanslag op haar leven: ze wil van die verraderlijke echtgenoot af, wel graag met een flinke hoop geld erbij. Maar dat laat hij niet zomaar gebeuren. In de Dogenstad wordt ze ook geconfronteerd met haar eigen verleden, eerst als luxe-escort in het vooroorlogse Londen en dan als verslaggever op het Italiaanse slagveld. Een verdacht personage biedt haar een belangrijk document uit de Nazi-archieven aan, waarna haar leven niet meer veilig is.

Guido Eekhaut is auteur van misdaadboeken en van fantastische verhalen. Hij kreeg in 2009 de Hercule Poirotprijs voor Absint, en werd genomineerd voor de Gouden Strop (tweemaal), de Diamanten Kogel, en de Gouden Vleermuis Oeuvreprijs. Romans en verhalen van hem verschenen in een tiental talen.

‘Het is knap hoe Eekhaut de spanning zo hoog houdt terwijl er een enorme kalmte uitgaat van zijn geserreerde schrijfstijl.’ - Vrij Nederland Thrillergids, over Q.

Softcover uitgave - prijs 22 euro
formaat 15 x 23 cm, 230 pagina’s 
zwartwit - Nederlands
ISBN 97-8-9464753-783 - NUR 332

Deelname verzendkosten 3 euro (BE), 7 euro (NL), Deze kosten blijven dezelfde bij bestelling van meerdere uitgaven tegelijk.
Bestelleninfo@poespaproducties.be

Verkrijgbaar in de boek- en striphandel
Gent: Walry - Limerick - Paard van Troje - Universal News - Belfort Shop - Books & Booz - Fnac - Standaard Boekhandel • Mechelen: De Zondvloed • Brugge: Raaklijn • Genk: Malpertuis.

Interview door Finn Audenaert

 

 

TOP