Go to previous pageBACK

HET WARE VERHAAL VAN
ROBERT & BERTRAND

DANNY DE LAET

Wat begon met de literaire ‘verkrachting’ van een Frans melodrama, eindigde na lange omzwervingen in de Vlaamse en Nederlandse stripwinkels onder de titel ‘Robert en Bertrand’. Deze boeiende studie samengesteld door archivist-onderzoeker DannY De LaeT onthult het volledige verhaal van de bekende vagebonden Robert & Bertrand onthuld. Hoe Raf Verhulst, schrijver van vervolgromans, Het Laatste Nieuws groot maakte ... en Willy Vandersteen inspireerde tot een stripverhalenreeks. Deze uitgave is het resultaat van een jarenlange zoektocht naar wel en wee van Robert en Bertrand, en brengt het complete historisch en bibliografisch gesitueerd verhaal, van land tot land, van auteur tot auteur, begonnen in Parijs en geëindigd in Vlaanderen.

DannY De LaeT is een eminent onderzoeker op het gebied van stripverhalen, fantastiek, science-fiction en pulpliteratuur. Hij was redacteur van tal van fanzines en uitgave. Werkte voor buitenlandse uitgevers als Luithing, DAW books, Librairie des Champs Elysées en Albin Michel. Publiceerde monografieën over stripauteurs, en schreef artikels voor o.m. Spirou, Tintin, NVT, De Nieuwe. En meer, veel meer!

Softcover uitgave / Prijs 28 euro
Formaat 19 x 27 cm, 208 pagina’s zwartwit - Nederlands
ISBN 97-8-946407-0576
103 foto’s en illustraties

Deelname verzendkosten: 3 euro
Bestellen: info@poespaproducties.be
Verkrijgbaar in Gent bij boekhandels De Poort, Adhemar, Walry - Antwerpen Beo, Aalst Hermelijn, Leuven Gobelijn, Turnhout Tistjen Dop, Wilrijk ’t Vlaams Stripcentrum, Gullegem Stripweb

bekijk hier het voorstellingsfilmpje

TOP